Članice

ŠTUDENTSKI KLUB DOMŽALE

Študentski klub Domžale je neprofitna organizacija (društvo), ki skrbi za obštudijske dejavnosti študentov in dijakov na območju Domžal ter jih na prostovoljni bazi povezuje in združuje. Deluje na področju zabave, športa, kulture, umetnosti, vzgoje, izobraževanja, šolstva in sociale.

Vsako leto izvedemo okoli 150 projektov, med njimi so sigurno prepoznavnejši večji dogodki kot na primer tradicionalno Brucovanje, poletna Kopalkanja na Domžalskem bazenu in večdnevni festival Dnevi Kulture (DNK).

Našim članom med drugim nudimo tudi brezplačen dostop do interneta, branje časopisov in revij, gledanje televizije, filmskih večerov, subvencijo pri raznih rekreacijah ipd.

Študentski klub Domžale Kolodvorska 8 1230 Domžale

www.studentski-klub.si

info@studentski-klub.si

041/757-727

DMD – Društvo mladih Dob

 

Društvo mladih Dob deluje od leta 2002 in skozi svoje aktivnosti združuje mlade z različnimi interesi. Preko športnih, kulturnih in drugih prostočasnih dejavnosti ter neformalnih izobraževanj nudi mladim kakovostno preživljanje prostega časa. Pod okriljem društva tako nastajajo prireditve kot so počitniški teden mladih, delavnice na temo boja proti drogam, turnirji in tekmovanja v nogometu, košarki in odbojke na mivki. V okviru društva uspešno deluje mešani pevski zbor Hippemus.

Društvo mladih Dob Krtina 89 1233 Dob e-pošta: mitja.groselj@gmail.com  

DRUŠTVO MLADIH JARŠE

OPIS DRUŠTVA: Društvo je bilo leta 2007 ustanovljeno na pobudo mladih iz Jarš in sosednjih krajev in ima okoli 30 članov. Mladi, inovativni, zagnani fantje in dekleta želimo delati projekte za medsebojno povezovanje in druženje. Delujemo na različnih področjih predvsem pa skrbimo da nam nikoli ni dolgčas. Organiziramo miklavževanje, gala plese, razne športne dejavnosti in enotedenski počitniški program za otroke, Oratorij. V letu 2010 smo narisali najdaljši ristanc na svetu in tako podrli Guinnessov rekord. Vemo, da lahko s skupnimi močmi in dobro voljo vedno uspemo, zato se ne bojimo novih podvigov. Glavno je, da bomo z našim delom zadovoljni mi in pa ljudje okoli nas.

DRUŠTVO MLADIH JARŠE Groblje 1 1230 Domžale www.dmjarse.si KONTAKT: info@dmjarse.si  

EZ3X (easy tricks)

Športno društvo EZ3X (easy tricks), je skupina športnikov, ki se zavzema za izboljšanje pogojev na področju ektremnih športov na lokalni in regionalni ravni. Ustanovljeno je bilo leta 2005, najbolj pa smo dejavni na Domžalskem ekstremnem poligonu ob Kamniški Bistrici. Namen društva je aktivno preživljanje prostega časa, skrbeti za izpraven poligon, kjer se športno udejstvujemo, ter skrbimo za izgled okolice okoli poligona. V društvu imamo več sekcij: rolkarsko, BMX, agressive- inline, snowboard, ter pohodniško in plezalno sekcijo.

ŠD EZ3X Tovarniška 16 Preserije pri Radomljah 1230 Domžale www.ez3x.si ez3x.com@gmail.com  

RST – rod skalnih taborov

Taborništvo je prostovoljno gibanje, ki vzgaja posameznike v odgovorne, aktivne in samostojne ter spodbuja k življenju z naravo in v naravi – je način življenja.

Taborniki Rodu skalnih taborov Domžale delujemo na šestih četah ter štejemo več kot 350 članov. Poleg tedenskih vodovih sestankov, sobote največkrat preživimo na katerem od izletov ali na orientacijskem tekmovanju. Med poletnimi počitnicami nas najdete v Stavči Vasi pri Žužemberku, kjer skoraj mesec dni spimo pod platnenimi strehami, večerjo pa si pripravimo kar nad tabornim ognjem, za najmlajše organiziramo Jesenovanje, tiste malo starejše pa odpeljemo na prave Dogodivščine. Če nam le čas dopušča, pa naš prosti čas namenimo tudi za pomoč drugim Domžalskim društvom.

Več o našem delovanju, utrinkih z akcij in ostalem dogajanju si lahko preberete na naši spletni strani: http://rst.rutka.net/.

Taborniški pozdrav; Z-D-R-A-V-O

  Rod Skalnih taborov Domžale Kopališka cesta 4 p.p. 49 1230 Domžale e-mail: taborniki@gmail.com  

Steg Žmohtne žabe Domžale 1

probicaDomžalski skavti delujemo pod okriljem Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, ki je prostovoljna nacionalna mladinska organizacija, ki se ukvarja z vzgojo in izobraževanjem otrok in mladih.  Steg Žmohtne žabe Domžale 1 že več kot 20 let uspešno deluje in s svojimi več kot 100 člani redno izvaja tedenska srečanja, tekom leta pa izvajamo več projektov (Zlata žaba, Žmohtarija, Dan Spomina, Dan Zemlje itd.), ki so prepoznani v širšem (skavtskem) prostoru. Večkrat letno izide tudi naša revija Kvaksi. Naši voditelji pa so aktivni ne samo na lokalni, ampak tudi na državni in mednarodni ravni.

Več o nas pa si lahko preberete na spletni strani: http://domzale1.skavt.net/  

Društvo za promoviranje nedovoljenega trgovanja z idejami

DPNTI-logoDruštvo za promoviranje nedovoljenega trgovanja z idejami je že vrsto let društvo, ki se v Domžalah in okolici ukvarja s projekti, ki v prvi vrsti temeljijo na kulturnem udejstvovanju. Prednost dajemo mladinski kulturi, ki jo podpiramo in ustvarjamo na različne načine skozi različne zvrsti. Posebni smo tudi zato, ker že vseskozi dajemo prednost alternativnim načinom kulturnega udejstvovanja in pa neformalnem izobraževanju na vseh področjih. Naši projekti, predvsem kulturnega značaja, so bili tako minulo leto, kot tudi vsa prejšnja leta tradicionalni, predvsem pa v zadnjih letih uvajamo kar nekaj novih projektov, tako samostojno kot v sodelovanju z različnimi društvi in organizacijami v Domžalah in okolici.

  Društvo za promoviranje nedovoljenega trgovanja z idejami Miklošičeva 15 1230 Domžale  

Mladi forum Socialnih demokratov

MFSD-logoMladi forum Socialnih demokratov je sodobna socialna demokracija mladih, ki svoj pogled na svet oblikujejo na vrednotah svobode sleherne posameznice in posameznika, solidarnosti kot temelja družbene integracije, enakopravnosti vseh ljudi, še posebej enakopravnosti med spoloma, strpnosti do drugačnih, internacionalizma in pravice do varnosti v vseh njenih oblikah. Te poglede Mladi forum uresničuje z uveljavljanjem svojih politik in delovanjem na lokalnih, regionalnih, nacionalnih in mednarodnih ravneh. Smo slovensko socialistično gibanje mladih in uveljavljen člen v družbi evropske in svetovne socialistične mladine.

  Mladi forum Socialnih demokratov Levstikova 15 1000 Ljubljana T: +386 1 2444 116 F: +386 1 244 111 gensek@mladiforum.org www.mladiforum.org

Športno društvo Tigers Domžale

D_Tigers_logo_Napis_FotorDomžale Tigers je prvi klub ameriškega nogometa v Domžalah. Ameriški nogomet je eden najhitreje razvijajočih se športov v Evropi in Sloveniji, kjer je trenutno že 7 klubov. Imamo pionirsko moško selekcijo U16 in člansko selekcijo 16+, ki se udejstvujeta v brezkontaktnem ameriškem nogometu, cilj pa je razviti tudi žensko ekipo, mlajše selekcije in člansko tackle ekipo. Tekmujemo v slovenskem državnem prvenstvu in na mednarodnih turnirjih po Evropi.

Vabljeni vsi, tako fantje in dekleta, da se nam pridružite na treningih!

Poišči nas na facebooku: https://www.facebook.com/domzaletigers?ref=hl

Ali spletni strani: http://tigers-domzale.com/

/** coments*/